Studie

1_small 2_small 3_small 4_small i_crest

Zoals te verwachten van een universitaire studie, is ook de studie Chiropractie pittig. Het is niet voor niets dat er van je geëist wordt dat je als vooropleiding een VWO diploma hebt met exacte vakken. Afgestudeerde fysiotherapeuten, die eveneens moeten voldoen aan de hierboven genoemde vooropleiding, worden over het algemeen toegelaten in het tweede studiejaar. Een Nederlandse arts voldoet al aan de voorwaarden en kan dus zondermeer terecht bij de studie chiropractie. Het College bepaalt altijd in welk jaar de aankomend Chiropractie student wordt geplaatst. Iedereen die Chiropractie wil studeren moet, ongeacht zijn of haar vooropleiding, een Engelse test afleggen.

De studie in Engeland duurt officieel 5 jaar. De eerste jaren worden voornamelijk theoretische vakken gecombineerd met enkele praktische vakken. Richting het vijfde jaar komt de praktijk steeds meer aan bod. Het laatste jaar staat geheel in teken van het behandelen van patiënten in de kliniek die zich naast het college bevindt. Dit gebeurt onder begeleiding van docenten van het AECC.

Na voltooiing van de studie wordt de graad “Master of Chiropractic” (MChiro) verleend.

Anglo European College of Chiropractic

Het College in Engeland is een prachtig Victoriaans gebouw, met daarnaast een behandelkliniek en een sportgebouw. In Nederland zijn de universiteiten en hogescholen groot terwijl dat hier absoluut anders is. Het Anglo European College of Chiropractic is gevestigd in Bournemouth, wat in het zuiden van Engeland ligt. Het AECC telt zo’n vijfhonderd studenten, verdeeld over vijf studiejaren. Alles is zeer overzichtelijk en na een poos kent bijna iedereen elkaar. De saamhorigheid op het AECC is erg groot!

Wat ook zeer speciaal is aan het AECC is het internationale karakter. Naast studenten uit bijna alle Europese landen zijn er veel andere landen vertegenwoordigd (zelfs Rusland, Afrika en Noord-Amerika). De voertaal is uiteraard Engels.

Aan het begin van het schooljaar is er voor de eerstejaars een introductieweek. De opleiding valt onder de kwaliteitsbewaking van de University of Bournemouth. Hiermee is de kwaliteit van de opleiding gegarandeerd. De opleiding is door het Nuffic, dat is de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs, als volgt beoordeeld: “Naar niveau kan de opleiding vergeleken worden met vijf jaar universitair onderwijs in Nederland. De inhoud kan slechts ten dele met een Nederlandse universitaire opleiding worden vergeleken, maar een groot aantal vakken kan men vergelijken met de studie geneeskunde.”

Studiefinanciering voor opleiding tot chiropractor in het Buitenland!!!!

Studiefinanciering wordt op dit moment door de IB Groep gegarandeerd voor 4 buitenlandse opleidingen die opleiden tot chiropractor. Deze opleidingen zijn op niveau beoordeeld door het Nuffic.
Het gaat om:

AECC
BournemouthUniversity
Palmer San José USA
Texas Chiropractic College in Pasadena USA

De opleiding tot chiropractor aan Bournemouth University of AECC geeft recht op studiefinanciering door de IB Groep van 48 maanden, d.w.z. 4 jaar. De student dient dit zelf aan te vragen, ondersteuning kan via het FBC worden gegeven.
Geplaatst op 2-10-2009

Laat een reactie achter