Eerste consult

Het eerste consult begint met een vraaggesprek (anamnese) betreffende uw klachten en algemene gezondheid.

Daarna zal een uitgebreid lichamelijk onderzoek volgen, waarbij gebruik gemaakt wordt van neurologische, orthopedische, chiropractische en fysiotherapeutische testen, spiertesten, houdings analyse, voet analyse etc..

Nadien volgt een bewegingsonderzoek. Eventueel gemaakte, recente röntgenfoto,s en/of MRI scans kunnen worden opgevraagd en nogmaals beoordeeld.

Indien er een indicatie is dan kan er nog een echografisch onderzoek (Muskelo Skeletale Echografie) van spieren of pezen en gewrichten gemaakt worden in onze praktijk. Indien U aanvullend verzekerd bent  wordt dit volledig door uw verzekeraar vergoed!

Vooral de gewrichten van de wervelkolom en eventueel ook de gewrichten in de armen en de benen en voeten worden getest in alle bewegingsrichtingen. Diverse spiergroepen worden getest op kracht, daarnaast zal er gekeken worden naar o.a. voetproblemen en stands afwijkingen.

Aan de hand van al deze informatie wordt de diagnose gesteld. Als uw klachten veroorzaakt worden door een probleem in uw bewegingsstelsel en/of spieren, dan kunnen die door ons efficiënt aangepakt worden.

Smaal zal u dan vertellen of hij u kan helpen en wat u van de behandeling kunt verwachten en hoeveel behandelingen hij denkt nodig te hebben.

Soms is een verder onderzoek noodzakelijk (MRI, X-foto of specialist) voordat er conclusies getrokken kunnen worden en wordt u terug verwezen naar uw huisarts waarmee wij uiteraard dan overleggen. Tevens bestaat er een mogelijkheid dat Smaal u rechtstreeks doorverwijst voor een MRI onderzoek. De kosten hiervan dient u dan zelf te voldoen.

Daarnaast is het mogelijk dat u oefeningen krijgt voorgeschreven of advies over een goede houding of voeding. Als wij u niet kunnen helpen, proberen we een advies te geven waar u mogelijk wel baat bij zou kunnen hebben.